Arc Parkstien

Hvis man er skraldemand i København området er der noget at se frem til. Den nye store bygning, som bliver opført af ARC byder på mange faciliteter. De nye faciliteter, som opføres på Parkstien 12 i Valby bliver kontorer, mandskabsfaciliteter, vaskehal og værkstedsbygning. Derudover kommer der er meget stort udeareal til parkering og opladning af renovationsbilerne.

Om projektet

Projektet er en totalentreprise bestående af C.C. Brun Entreprise, Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører og We Architecture. Teamet har sammen med bygherre dannet rammerne om den nye innovative bygning. Foruden de flotte faciliteter, som medarbejderne bliver mødt af, vil bygningen bruse af energieffektive løsninger. Den cirkulære økonomi og andre energirigtige tiltag har bl.a. forsaget byggeriet bliver opført med 30 % genanvendeligt materiale. Dette samt den ekstra energieffektive belysning gør, at byggeriet nu er i gang med at blive screenet til en DGNB-guld certificering. Dette er den næst højeste ranking set i forhold til et energirigtigt byggeri.

Illustrationsbilleder venligt lånt af We Architecture

Belysning

Lumega står for den komplette belysningspakke til dette store byggeri. Indvendig har der været stor fokus på belysning til kontorer, vaskerum til lastbilerne og større fællesområder. Det har været målet at holde energieffektiviteten så høj som mulig. Den største post i projektet har været udvendig belysning. Her var der specifikke krav til en lux-værdi, som ligger over det foreskrevne. Det gav Lumega nogle udfordringer. Vi skulle holde energiforbruget langt nede, men samtidig skulle vi opnå 30 lux på hele pladsen. Når pladsen er stor og man ikke ønsker mørke områder, så regelmæssigheden bliver ringe, var der lagt i pejsen til nogle lange dage med lysberegninger, som sidst gik op i en højere enhed. Belysningsanlægget udendørs består af 10 meter master med store gadebelysnings armaturer. Det har været en nødvendighed at bruge en linse i fronten af lampen, som styre lyset det rigtige sted hen med minimalt lystab. Udover master har der været brugt parklamper, væglamper og pullerter. Hele belysningsprojektet er i den større ende økonomisk og på trods af prisstigninger, fandt Lumega og el-entreprenøren en fornuftig løsning, som byggeherre og rådgiver godkendte.

Belysning til store pladser

De helt store pladser kan være en udfordring at belyse. Der findes idag flere forskellige belysningsarmaturer, som kan håndtere de helt høje master. Dette projekt inkludere 10 meter master, som kan være en fordel, hvis der skal skabes en god jævnhed i belysningen. Der findes imidlertid mange forskellige typer master og Lumega kan levere belysning til master i 35 meters højde. Tag os med på råd næste gang du skal op i højden. Entreprisen herover inkludere mange forskellige belysningscenarier. Hos Lumega har vi kompetencerne, IT systemet og produktionen til at håndtere disse store sager, så din deadline overholdes.

Lumega er altid klar med den seneste LED teknologi til dit byggeprojekt og med 10 års erfaring indenfor belysning til byggerier, kan vi hjælpe med alt fra professionel projektering, planlægning og optimering i forhold til energieffektivitet, styringsprincipper mm. Alt i respekt for eksisterende el-installation, så de mindste indgreb skal foretages.


Vil du høre mere om dine muligheder?