Jesper Buchs Iværksætter Akademi

Niels Brock på Nørrebro har lagt lokaler til det nye iværksætterakademi, som blev søsat med den ikoniske erhvervsmand og Angel investor, Jesper Buch. Projektet stod klart og allerede fra starten blev der sat store krav. Ikke alene til de kommende elever, men også til rumdesign og materialer. Jesper Buch ønskede kun det bedste for eleverne. Projektets belysning er et kapitel for sig. Vi fokuserer på belysningsanlægget, hvor disse klasselokaler skulle sætte standarder i relation til den bedste trivsel for skoleelever i Danmark.

Om Akademiet

Iværksætteri og entreprenørskab er blevet populært i stort set alle verdens hjørner. Siden Tv-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere pitcher deres virksomhed eller idé overfor mulige investorer, blev iværksætteri endnu mere populært i Danmark. Det sikrede en endnu større vækst i nye virksomheder. Med flere år som ikon for Løvens Hule valgte Jesper Buch, at overlade stolen til en anden investor. Kort tid efter fik han søsat, Iværksætterakademiet på Niels Brock. Akademiet som står klar til at forme fremtidens ledere.

På Jesper Buchs Iværksætterakademi er fokus på at lære at se muligheder i enhver udfordring og omsætte dem til konkret handling og værdiskabende iværksætteri. Værdiskabelse kan være af økonomisk, social eller kulturel karakter, og for at lykkes skal de studerende have en dybdegående forståelse for samfundet, virksomhederne og arbejdspladsernes dynamik.

Skoledagene på akademiet kan være længere og mere krævende end på traditionelle ungdomsuddannelser. Men i bytte får de studerende en intensiv uddannelse i iværksætteri og læring fra de bedste i branchen. Fra at navigere i komplekse investeringsmiljøer til at omsætte kreative projektideer til bæredygtig succes, er udfordringerne mange. Akademiet danner innovativ grobund for nye iværksættere eller ledere i Danmark.

Gamle klasseværelser skulle fornys

Der blev afholdt møde en forårsdag i København. Flere var mødt op. Niels Brock medarbejdere og direktør, interiørdesign firmaet BalieBalie, Lumega og Jesper Buch. Målet med mødet var en besigtigelse af de ældre klasselokaler. Alle blev udfordret af denne besigtigelse fordi lokalerne var i en ringe stand, men samtidig kunne alle blive enige om et stort potentiale. Bygningen er nemlig fra 1939 og dannede således rammerne om nogle fantastiske muligheder indenfor herskabelige strøg. Samtidig gav det også en del udfordringer. Hvordan skulle belysningen installeres og hvilken type belysning ville give mening i sådan type rum. Ambitionerne var høje og projekteringen i alle brancher kunne opstartes kort tid efter det første møde.

Før billede af et klasselokale.

Trods sildebensgulv og den flotte arkitektoniske form var der et stykke vej til målet. De gamle klasseværelser fremstod med LED paneler. Stole, borde og gardiner var af ældre dato. Generelt stod disse lokaler på hele etagen for skud. Der skulle foregå en omfattende renovering.

Efter Renovering

Det er essentielt, at der i læringsprocessen skabes de bedste rammer. Foruden lærere, der kan formidle og støtte i hele processen kommer både indretning af lokalerne, sidde komfort og belysning i spil. På mange skoler glemmes sidde komfort og belysning. Belysningen har en ekstrem stor indvirkning på læring. Med den gode LED-belysning er vejen til den bedste læring ikke langt væk. Lumega har i processen indtænkt eleverne fra starten af projekteringen. Der er arbejdet med former, farver og ikke mindst funktionaliteten. Den avancerede belysningsløsning reducerer ikke blot energiforbruget, men skaber også et inspirerende læringsmiljø, der fremmer kreativ tænkning og entreprenørskabsånd. Lumega har med sin belysningsløsning skabt et eksklusivt belysningsanlæg der øger trivsel og koncentration hos eleverne. Med den seneste teknologi skifter lyset farve fra varm hvid om morgenen til kold hvid hen over middagstid. Hvorefter lyset inden klasseundervisningen slutter skifter til en varmere nuance igen. Således kan eleverne få ekstra koldt lys på det tidspunkt, hvor kroppen ellers måtte være mest udkørt efter frokost.

Her ses Rune Søgaard Larsen CEO fra Lumega med Jesper Buch. Billedet blev taget ved lancering af iværksætter akademiet. Jesper Buch optog nogle dage efter en video til Linkedin, hvor Runes support med levering af hele belysningsanlægget uden profit (probono) blev belyst. Videoen resulterede i flere taknemmelige ord på vejen til Rune fra flere hundrede mennesker, der synes donneringen til de fremtidige iværksættere var flot.

Personlig udtalelse fra Jesper Buch på vej.

Konklusion

Ved at omfavne den nyeste teknologi i form af dynamisk LED-belysning har Jesper Buchs Iværksætterakademi ikke blot skabt et moderne uddannelsesmiljø, men også et laboratorium for innovation og vækst. Med den revolutionerende belysning som en nøglekomponent i akademiets infrastruktur, er Jesper Buchs Iværksætterakademi positioneret til at uddanne og inspirere kommende generationer af visionære iværksættere. Det er med denne case Lumegas håb, at flere skoler og i særdeleshed kommuner, ser fordelene ved moderne dynamisk LED belysning. Eleverne har brug for trivsel, som kan opnås lettest ved udskiftning af belysning, inventar og let maling.

Forrige
Forrige

Bæredygtig belysning i Hvidovre C

Næste
Næste

Dragør kommune Etape 2